Szaszłyk z dynią i tofu

Szaszłyk z dynią i tofu, fot. Bartosz Starzec
Szaszłyk z dynią i tofu, fot. Bartosz Starzecmateriały prasowe

Składniki

  • 200 g ekologicznego tofu
  • 8 małych pieczarek
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • pół małej dyni
  • mała cebula czerwona
  • 2 średnie ząbki czosnku
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego tamari
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • łyżka natki pietruszki
  • chili w proszku
  • przyprawy: kurkuma mielona, imbir mielony, szczypta papryki wędzonej, pieprz, sól, zioła prowansalskie
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Program na 6 tygodni
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Program na 6 tygodnimateriały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?