Reklama

Szaszłyki z kiełbasek, cukinii i pieczarek

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 1 mała cebulka
  • 300 g małych pomidorów
  • 3-4 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • 250 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki musztardy
  • 1-2 łyżeczki miodu
  • 1 żółta cukinia
  • 1 zielona cukinia
  • 150 g pieczarek
  • 24 cienkie kiełbaski
  • 10 dag rukoli

1. Cebulkę obierz i posiekaj. Pomidory pokrój na cząstki. Pomidory i cebulę przełóż do miski. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym i przypraw solą i pieprzem. Skrop tym warzywa w misce i przemieszaj. Posyp rukolą. Wymieszaj śmietanę z miodem i musztardą. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. 

2. Cukinię umyj, pokrój w grubsze półplasterki. Kiełbaski pokrój na połówki. Pieczarki oczyść. Cukinię, kiełbaski i pieczarki na przemian ponabijaj na szpilki do szaszłyków. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj 4-5 minut, od czasu do czasu obracając. 

Reklama

3. Gotowe szaszłyki serwuj z sałatką i sosem śmietanowo-musztardowym.

Zobacz również:


Życie na gorąco
Dowiedz się więcej na temat: szaszłyki | cukinia | pieczarki | kiełbasa | przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy