Reklama

Szwajcarska patelnia

To idealne danie dla czterech osób.

Czas przyrządzenia: 20
Składniki dla: 4

Składniki

  • 100 g pieczarek
  • 5 kiszonych ogórków
  • 250 g kiełbasy
  • słoiczek cebulki marynowanej
  • łyżeczka ziarnistej musztardy
  • szklanka śmietany
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Kiszone ogórki kroimy w paski, a kiełbasę według uznania. Cebulkę marynowaną osączamy z zalewy. 

Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podsmażamy plastry kiełbasy na jasnozłoty kolor. 

Przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy 2-3 minuty pieczarki. 

Następnie dodajemy ogórki konserwowe, cebulkę marynowaną, zalewamy bulionem warzywnym i dusimy na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar płynu. 

Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i niezbyt drobno siekamy. Do podduszonych pieczarek, ogórków i cebuli dodajemy śmietanę, doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Danie posypujemy natką i podajemy

Reklama

Zobacz także: 

Rewia
Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy