Reklama

Szybka owsianka z migdałami i owocami

Nie jedząc mięsa, nie jesteś skazana wyłącznie na sałatki! Pysznych opcji na pożywny posiłek jest naprawdę wiele. Wypróbuj przepis na lekką owsiankę z owocami.

Składniki

  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • dowolne mleko (także roślinne)
  • 2 łyżki borówek
  • 2 łyżki migdałów
  • kilka suszonych jagód goji

Sposób przygotowania:

1. Płatki górskie zalej niewielką ilością wrzątku i odstaw na kilka minut. Gdy napęcznieją, dolej do nich trochę mleka roślinnego. 

2. Możesz opcjonalnie dosłodzić owsiankę miodem lub syropem klonowym. Migdały upraż na suchej patelni, dodaj do owsianki razem z borówkami i jagodami goji.

Zobacz także:

Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy