Reklama

Szybka sałatka z fasolki szparagowej

Masz pod ręką fasolkę szparagową? Zrobisz z niej przepyszną sałatkę, która na pewno ci posmakuje!

Składniki

  • 400 gramów fasolki szparagowej zielonej
  • 90 ml wody
  • 7 łyżek oliwy z oliwek
  • bazylia
  • pestki słonecznika
  • sos sałatkowy wedle uznania 1 lub 2 opakowania

Fasolkę dokładnie oczyść z włókien, odetnij końcówki i umyj. Następnie ugotuj ją w wodzie, którą wcześniej lekko osolisz. 

Pamiętaj, że zielona fasolka gotuje się nieco dłużej niż żółta. Poznasz, że jest gotowa, gdy będzie już miękka, jednak nie przesadzaj z długością gotowania, bo wtedy nie będzie aż tak smaczna.  

Następnie zblenduj ze sobą bazylię, oliwę, pestki słonecznika, wodę i sos sałatkowy. 

Całość wymieszaj i jedz z pieczywem.

Zobacz także:

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: Fasolka szparagowa | kuchnia | sałatka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy