Reklama

Szybkie minipączki z ricottą

Składniki

  • 150 g mąki
  • 400 g sera ricotty
  • 4 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • kilka kropel olejku waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Do miski przełóż serek ricotta i jajka. Ubij mikserem na gładką masę.

2. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon, cukier i olejek waniliowy. Zmiksuj wszystko na masę.

3. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Małą łyżeczką wykładaj ciasto i smaż na średnim ogniu, na złoto-brązowo.

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy