Reklama

Szynka w kapuście

Składniki na 6-7 porcji

  • ok. 1,5 kg peklowanej szynki wieprzowej (ze skórą i tłuszczykiem)
  • 2 ząbki czosnku
  • 800 g kapusty kiszonej
  • 1 puszka krojonych ananasów
  • olej, pieprz

Przygotowanie:

Skórę na szynce natnij w kratkę. Natrzyj pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Obsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

Kapustę odciśnij i pokrój. Wymieszaj z kawałkami ananasa. Ułóż na dnie żaroodpornego naczynia.

Na wierzchu ułóż mięso. Całość zalej syropem z ananasa. Przykryj. Piecz ok. 2 godziny w temperaturze 180°C.

Zobacz również:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL