Reklama

Tabbouleh - sałatka z kuskusu z serem feta

Ta sałatka pochodzi z kuchni arabskiej, ale szybko spopularyzowała się regionie Morza Śródziemnego. Nic dziwnego - jest pyszna i łatwa w przygotowaniu.

Składniki:

3 pomidory

1 ogórek

1 czerwona cebula

80 g salaty lodowej

Pęczek szczypioru

Pęczek pietruszki

Łyżka soku z cytryny

100 g kuskusu

200 g fety

100 ml oliwy

 Sól, pieprz

Pokrój ser w plastry. Gotuj kuskus w osolonej wodzie przez 5 minut. Miąższ pomidorów i ogórki pokrój w kostkę. Dodaj sałatę. Posiekaj cebulę, natkę pietruszki i szczypior. Dodaj kuskus, sok z cytryny, przyprawy. I oliwę. Wymieszaj. Podawaj z serem feta

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy