Tajska zupa z wieprzowiną

Sycącą tajską zupę przygotujesz w niecałą godzinę
Sycącą tajską zupę przygotujesz w niecałą godzinę123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 4-5 cm świeżego imbiru
  • łodyżka trawy cytrynowej (opcjonalnie)
  • 3 łyżki czerwonej pasty curry
  • 2 papryczki chilli
  • 2 łyżki oleju
  • sok z 1 limonki
  • 1 cebula
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 500 g żeberek
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 200 g makaronu jajecznego lub ryżowego
  • 1-2 łyżki sosu rybnego
  • brązowy cukier do smaku
  • posiekana dymka
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
„Droga przez mąkę”, czyli rozmowy o literaturze i kuchni
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?