Tajwańska zupa z wołowiną i kapustą

Zamiast giczy można użyć pręgi wołowej lub wołowiny na gulasz. Orientalnego charakteru doda zupie też łyżka sosu rybnego
Zamiast giczy można użyć pręgi wołowej lub wołowiny na gulasz. Orientalnego charakteru doda zupie też łyżka sosu rybnego123RF/PICSEL

Składniki

  • 90 dag giczy wołowej
  • 1 kapusta pekińska (lub pak choi)
  • 25 dag spaghetti
  • 1/2 pęczka grubego szczypioru
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 papryczki chili
  • 5 cm imbiru
  • 6 gwiazd anyżu
  • 6 ząbków czosnku
  • 5 liści laurowych
  • po 2 łyżki ciemnego i jasnego sosu sojowego oraz białego wermutu
  • 1/2 szklanki oleju
  • sól, pieprz, cukier
Zupa z makaronem i pestoStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?