Tania, pożywna i smaczna. Zupa krem z groszku
Za jedyne 4,50 przygotujemy smaczny posiłek. Zielony groszek ma wiele genialnych zastosowań. Oto przepis na pyszną zupę krem.
1. Kawałki kalafiora i groszek przełóż do garnka. Zalej wodą. Liście laurowe, ziele angielskie i suszone chili zawiń w gazę, przewiąż nitką i wrzuć do garnka. Dodaj łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu. Gotuj ok. 30 minut.
2. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć posiekany czosnek i cebulę. Podsmaż do zrumienienia i dodaj do gotujących się warzyw. Duś, aż kalafior będzie miękki.
3. Z garnka wyjmij woreczek z przyprawami. Zupę zmiksuj i wlej mleko. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Podawaj z kleksem śmietany.
Smacznego!
Zobacz także: