Tarta brzoskwiniowo-malinowa

Tarta brzoskwiniowo-malinowa
Tarta brzoskwiniowo-malinowa materiały prasowe
  • 55g i 2 łyżki niesolonego masła w temp. pokojowej
  •  55g i 2 łyżki cukru pudru
  • 1 żółtko jajka, ugotowanego na twardo
  • 1 żółtko
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 310g mąki
  • łyżeczki soli
  • 240ml półtłustego mleka
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy
  • 3 żółtka
  • 60g cukru
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki niesolonego masła
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego /opcjonalnie brandy
  • 2 brzoskwinie, obrane i pokrojone na plasterki
  •  210g świeżych malin
  • 60g dżemu jabłkowego
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?