Tarta szpinakowa z serem feta

Gdy podpieczesz ciasto, masa szpinakowa nie przesiąknie przez nie. By było równe, przykryj je papierem i obciąż suchą fasolą.
Gdy podpieczesz ciasto, masa szpinakowa nie przesiąknie przez nie. By było równe, przykryj je papierem i obciąż suchą fasolą.123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 15 dag masła
  • 1 jajko
  • 25 dag mąki
  • po 1 łyżeczce soli i cukru

na nadzienie

  • 50 dag szpinaku mrożonego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 15 dag fety
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 jajka
  • 15 dag żółtego sera
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek, gałka muszkatołowa
Zmysłowe smaki: Tarta z bobemINTERIA.TVInteria.tv
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?