Tarta z budyniem i borówkami

Krem budyniowy jest idealny do tart, tortów i babeczek. Dekoruj nim wypieki tuż po jego przyrządzeniu, bo  jak włożysz go do lodówki, to szybko stężeje
Krem budyniowy jest idealny do tart, tortów i babeczek. Dekoruj nim wypieki tuż po jego przyrządzeniu, bo jak włożysz go do lodówki, to szybko stężeje123RF/PICSEL

Składniki

na kruche ciasto

  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
  • 3 żółtka
  • sól
  • bułka tarta i masło do formy

na krem

  • 20 dag masła
  • 2 szklanki mleka 3,2 proc.
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego

na bitą śmietanę

  • 250 ml słodkiej śmietanki 30-36 proc.
  • 2 łyżki cukru pudru
  • fix do śmietany

do dekoracji

  • 25 dag borówek
Pancakes z sosem borówkowymStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?