Tarta z kalafiorem, orzechami włoskimi i serem wędzonym

Tarta z kalafiorem, orzechami włoskimi i serem wędzonym
Tarta z kalafiorem, orzechami włoskimi i serem wędzonymmateriały prasowe

Składniki

  • 400 g dużych różyczek kalafiora o średnicy około 4 cm
  • 225 g startego wędzonego sera cheddar
  • 2 duże, mocno ubite jajka
  • 1 żółtko
  • 250 ml śmietany do zup i sosów
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • 10 liści szałwii

ciasto orzechowe

  • 90 g posiekanych orzechów włoskich
  • 250 g pełnoziarnistej mąki pszennej
  • 130 g posiekanego zimnego niesolonego masła
  • 3 łyżki lodowatej wody
Leanne Kitchen, Kalafior to król
Leanne Kitchen, Kalafior to królmateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?