Tarta z kapustą

Podawaj ze świeżymi ziołami
Podawaj ze świeżymi ziołami123RF/PICSEL

Składniki

Na ciasto:

  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g drobno startego sera żółtego
  • 50 g kwaśnej śmietany 18 proc.
  • 100 g zimnego masła
  • szczypta soli

Na farsz:

  • ½ kapusty włoskiej
  • ¾ l bulionu warzywnego
  • 2 cebule
  • 10 dag boczku
  • 200 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 proc.
  • 5 jajek
  • 50 g startego sera żółtego
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej
6 porcji
Patryk Vega o pracy z Ewanem McGregoremStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?