1. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. Owiń je folią spożywczą i włóż do lodówki na 60 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz ok. 15 min w temperaturze 180°C.
2. Z kapusty usuń wierzchnie liście, opłucz. Pokrój na 6 kawałów, ale tak, by się nie rozpadły i trzymały się na głąbie. Włóż do wrzącego bulionu, gotuj 3-4 min. Osusz. Boczek pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek. Gdy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodaj cebulę, smaż aż się zeszkli.
3. Jajka wymieszaj ze śmietaną oraz kminkiem. Dopraw solą i pieprzem. Spód podpieczonego ciasta posyp bułką tartą. Rozłóż kawałki kapusty, boczek z cebulą, zalej masą jajeczną. Wierzch posyp starty serem. Piecz 45-55 min w temperaturze 180°C.
Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 40 minut
Porcja: 570 kilokalorii