Tiramisu. Polacy pokochali włoski przysmak
W kawiarniach to jeden z najchętniej zamawianych deserów. Okazuje się, że przygotowanie tiramisu nie jest trudne. Jak zrobić to krok po kroku?
Jak przygotować tiramisu?
Żółtka i cukier należy utrzeć w jednolitą masę. Następnie do naczynia dodajemy schłodzony serek mascarpone. Kolejnym krokiem jest dolanie likieru. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Kolejnym krokiem jest ubicie białek. Po kilku minutach do sztywnej piany dodajemy masę serową.
Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia. W uporządkowany sposób jej dno będziemy wykładać biszkoptami zanurzonymi wcześniej w kawie.
Ułożone obok siebie ciastka przykrywamy masą serową i na jej wierzchu ponownie układamy drugą paczkę biszkoptów. Całość przykrywamy masą.
Blachę wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ozdabiamy kakao.
Zobacz także:
Uczestnicy trzeciej edycji "Love Island" nie są już razem!
Wiktoria Gąsiewska w klimatycznej sesji zdjęciowej
Nowa fryzura Marceliny Zawadzkiej!
Nowa piosenka Alicji Szemplińskiej. Przyniosłaby Polsce awans do finału na Eurowizji?
Mama Blanki Lipińskiej robi furorę. Co za figura!
Ewa Minge o zabiegach medycyny estetycznej!
Magda Gessler w drugiej ciąży. Pokazała zdjęcie z dużym ciążowym brzuchem
Serowy popcorn, który przygotujesz w niecały kwadrans!
Prosta zapiekanka z ziemniaków
Smażone ziemniaki z warzywami i jajkami sadzonymi