To musisz wiedzieć o marynowaniu mięsa

Sprawdź, co dodać do marynaty, by mięso było wyśmienite!

Dodaj ten składnik do marynaty, a mięso będzie rozpływać się w ustach
Dodaj ten składnik do marynaty, a mięso będzie rozpływać się w ustach123RF/PICSEL

1. Jeśli marynujesz mięso pokrojone na kotlety, wszystkie kawałki powinny być jednakowej grubości. Wówczas marynata wchłonie się równomiernie.

2. Większe kawałki oraz te ze skórą warto ponakłuwać widelcem, co ułatwi wchłanianie się marynaty w głąb mięsa.

3. Jeśli do marynowania mięsa użyjesz miodu, lepiej je piec niż smażyć. Smażenie spowoduje karmelizowanie się cukru i przypalenie mięsa.

4. Dobierz zioła. Do wieprzowiny pasuje majeranek, do drobiu tymianek, do wołowiny estragon.

Zobacz również:

Koty są jej szczególnie bliskie. Dlatego apeluje o pomoc dla nichStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas