Torcik borówkowy skąpany w białej czekoladzie

Torcik borówkowy skąpany w białej czekoladzie
Torcik borówkowy skąpany w białej czekoladzie 123RF/PICSEL

Składniki

na 16 porcji

  • 250 g borówek
  • 60 g białej czekolady
  • 150 g masła
  • 8 łyżek cukru
  • 1 jajko
  • 2 torebki cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g mąki
  • 4 łyżki mielonych migdałów
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 250 g mielonego twarogu
  • 125 ml + 5 łyżek musu borówkowego
  • 500 g śmietany kremówki
  • grube wiórki białej czekolady do dekoracji
  • tłuszcz i mąka do tortownicy
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?