Torcik nasączony bezalkoholowym ponczem

Delikatny, warstwowy torcik z porzeczkami
Delikatny, warstwowy torcik z porzeczkami123RF/PICSEL

Składniki

na biszkopt

  • po 2/3 szklanki mąki pszennej i cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • sok z cytryny
  • cukier waniliowy

na poncz

  • 100 ml wody
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżeczka cukru

na frużelinę

  • 1/2 kg porzeczek
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka żelatyny
  • 2/3 szklanki cukru

na krem

  • 200 ml kremówki
  • łyżka pudru
Muffiny z otrębami i czarną porzeczkąStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?