Torcik Rafaello
Usiądź wygodnie, zamknij oczy i ugryź kawałek pysznego ciacha z kokosową nutą. Poczujesz się jak na egzotycznej plaży.
1. Do rondelka wlej 2,5 szklanki wody. Doprowadź ją do wrzenia, po czym wsyp ryż. Gotuj go na niewielkim ogniu kilka minut dłużej, niż zaleca producent na opakowaniu. Powinien być lekko rozgotowany.
2. Odlej z rondelka resztę wody, a miękki ryż zalej mleczkiem kokosowym. Po chwili gotowania dosyp wiórki i wymieszaj całość z cukrem.
3. Ciastka pokrusz na drobne kawałki. Dolej roztopione chłodne masło. Całość wymieszaj, po czym wylep kruszonką dno tortownicy wysmarowanej bardzo cienką warstwą oleju kokosowego.
4. Rozłóż na spodzie część truskawek i nałóż na nie masę ryżową. Gotowy torcik wstaw na noc do lodówki.
Zobacz także: