Tort marchewkowy

Tort marchewkowy z aksamitnym kremem
Tort marchewkowy z aksamitnym kremem123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 3 szklanki drobno startej marchwi
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jaja
  • 1 i 1/4 szklanki oleju
  • 1 garść rodzynek
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • po 1 łyżeczce proszku do pieczenia, cynamonu i ekstraktu z wanilii
  • sól

na krem

  • 25 dag sera śmietankowego
  • 25 dag serka mascarpone
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

na wierzch

  • 1 garść orzechów
  • 12 marchewek z marcepanu
Karmelizowane marchewkiStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?