Tort piętrowy z czekoladą i mango

Tort piętrowy z czekoladą i mango
Tort piętrowy z czekoladą i mangoPolsat

Składniki

na duży biszkopt

  • 7 jajek
  • szczypta soli
  • szklanka cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron

na dwa mniejsze biszkopty

  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • ¾ szklanki mąki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron

na masę czekoladową (x2)

  • 1 szklanka likieru czekoladowego
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • ¾ szklanki mleka
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżka kakao
  • 1 kieliszek spirytusu
  • kawałek gorzkiej czekolady z chili

na masę mango (x2)

  • 450 g musu z mango z puszki
  • 300 ml śmietanki 36%
  • 250 g sera mascarpone
  • 2 galaretki cytrynowe

na poncz

  • herbata
  • sok z cytryny
  • spirytus

zdobienie (opcjonalnie)

  • świeże bratki
"Ewa Gotuje": Tort piętrowy z czekoladą i mangoPolsatPolsat
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?