Tort rabarbarowy pod kruchą bezą

Tort rabarbarowy pod bezową pierzynką
Tort rabarbarowy pod bezową pierzynką123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 jajka
  • 125 g masła (margaryny)
  • 300 g cukru
  • 3 torebki cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • 5-6 łyżek mleka
  • 150 g mąki
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g cukru pudru
  • 750 g rabarbaru (po oczyszczeniu 600 g)
  • 2-3 łyżki soku wiśniowego
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 200 g śmietany
  • 1 łyżka cukru pudru
  • tłuszcz i mąka do tortownic
Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbaremINTERIA.TVInteria.tv
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?