Tortilla z rybą
Wakacyjne wyjazdy nad morze i jeziora już za nami, ale nie rezygnujmy z jedzenia ryb, bo są pyszne i bardzo zdrowe.
Sposób przygotowania:
1. Jogurt dokładnie wymieszaj z posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz mieloną papryką, solą i pieprzem.
2. Na każdym placku tortilli połóż plaster sera i podgrzej na suchej patelni, aż ser się stopi.
3. Zsuń tortillę z patelni na deskę, nałóż na ser łyżkę sosu jogurtowego i ostrożnie rozsmaruj.
4. Na każdym placku połóż 2 liście sałaty, a na nich kawałki usmażonej ryby (możesz wcześniej podgrzać ją w piekarniku). Na koniec połóż po plasterku pomidora i ogórka. Jeśli lubisz, możesz je posypać suszonymi ziołami, np. bazylią, cząbrem, tymiankiem.
5. Zwiń tortille. Podsmaż na suchej patelni, aby danie było ciepłe. Nie podgrzewaj jednak zbyt długo, bo sałata i ogórek stracą smak oraz kruchość.
Zobacz także: