Tosty z imbirowymi pomidorami i chipsami z szalotki
Aromatyczne śniadanie na dobry początek dnia.

Składniki
- 4 łyżki masła
- 3 cm imbiru
- dymka
- 3 szalotki
- 2 pomidory
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
- 100 g mąki pszennej
- 500 ml oleju
- 2 kromki pieczywa tostowego
- kolendra
Sposób przygotowania:
Dwie szalotki cieniutko kroimy w krążki, następnie obtaczamy w mące pszennej. Rozgrzewamy olej i smażymy szalotki do zarumienienia, aby uzyskać chipsy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulkę oraz imbir. Po 2 minutach dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem. Wrzucamy listki kolendry. Dokładnie mieszamy. Podajemy na chrupkich grzankach. Dekorujemy chipsami z szalotki i kolendrą. Smacznego!