Tradycyjne kimchi

Domowe kimchi- zdrowy dodatek do wielu dań
Domowe kimchi- zdrowy dodatek do wielu dań123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • sól kamienna
  • pęczek pokrojonego szczypiorku i kolendry
  • po 1 kubku pokrojonej w cienkie słupki marchewki i rzodkwi

na pastę kimchi

  • 1/4 kubka czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 1/2 kubka cebuli
  • 1/4 kubka sosu rybnego
  • 1/2 kubka chilli w płatkach, czyli papryki gochugaru (można dodać mniej, bo jest bardzo ostra)
  • 1/4 kubka mąki ryżowej (lub zmielony biały ryż)
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • 250 ml wody
Kapusta z anchoisStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?