Reklama

Udka w sezamie

Składniki

  • 8 pałeczek z kurczaka,
  • 1/2 szklanki ostrego keczupu,
  • 2 oczyszczone z pestek i posiekane papryczki chili,
  • 5 łyżek sosu sojowego,
  • 3 łyżki miodu,
  • 3 łyżki oleju,
  • 4 łyżki sezamu,
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Przygotuj marynatę. Keczup połącz z chili, olejem, sosem sojowym, miodem i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Umyte i osuszone udka natrzyj solą i zalej marynatą. Wstaw na godzinę do lodówki.

Następnie ułóż na blasze, posyp sezamem i piecz w nagrzanym do 180° C piekarniku około 50 minut.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy