Warzywa na ciepło
Idealne na obiad, ale sprawdzą się także jako przekąska. Jeżeli dbasz o linię to danie jest dla ciebie.

Składniki
- dwie małe cukinie
- bakłażan
- dwie papryki (mogą być różnokolorowe)
- kilka pomidorków koktajlowych
- cebula
- trzy ząbki obranego czosnku
- oliwa z oliwek
- tymianek, zioła prowansalskie, pieprz i sól
1. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. 2. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę i podsmaż po kolei warzywa, zaczynając od papryki. Po kilku minutach dodaj cebulę i czosnek.
3. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj cukinię, pomidory i bakłażan.
4. Następnie wrzuć dwie łyżki ziół prowansalskich i łyżeczkę tymianku, a także sól oraz pieprz.
5. Całość dokładnie wymieszaj, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 10 minut do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Podawaj z sosem czosnkowym.
Zobacz także: