Wątróbka z jabłkami
Jabłka królują w polskich sadach i ogrodach. Będą nas kusić przez całą jesień, warto więc je wykorzystywać nie tylko w ciastach. Sprawdzą się także w wytrawnych daniach.
Składniki
- 40 dag wątróbki
- jabłko ze skórką
- cebula
- szklanka mleka
- 2 łyżki oleju
- łyżeczka majeranku
- sól i pieprz
- pół szklanki bulionu
Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na 30 minut. Następnie odsącz i zrumień z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odłóż na talerz.
2. W tym czasie na patelni zeszklij pokrojoną cebulę. Ponownie wrzuć wątróbkę i wlej bulion. Dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem. Dodaj pokrojone jabłko i duś około 15 minut.
Zobacz także: