Reklama

Wątróbka z jabłkami

Jabłka królują w polskich sadach i ogrodach. Będą nas kusić przez całą jesień, warto więc je wykorzystywać nie tylko w ciastach. Sprawdzą się także w wytrawnych daniach.

Składniki

  • 40 dag wątróbki
  • jabłko ze skórką
  • cebula
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka majeranku
  • sól i pieprz
  • pół szklanki bulionu

Sposób przygotowania:

1. Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na 30 minut. Następnie odsącz i zrumień z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odłóż na talerz.

2. W tym czasie na patelni zeszklij pokrojoną cebulę. Ponownie wrzuć wątróbkę i wlej bulion. Dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem. Dodaj pokrojone jabłko i duś około 15 minut.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy