Wiejski kociołek
Idealna propozycja na posiłek dla zapracowanych osób. Smakuje świetnie, a przygotowania trwają zaledwie pół godziny.
W szerokim garnku rozgrzejcie olej do smażenia. Obierzcie i pokrójcie w kosteczkę cebulę, a potem wrzućcie ją do naczynia. Gdy ta się zeszkli, dorzućcie kiełbasę podzieloną na plasterki. Podczas smażenia dwóch składników, przygotujcie pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Dodajcie wszystko do garnka i zalejcie gorącym bulionem.
Gotujcie składniki pod przykrywką przez kilkanaście minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie. Pod koniec dodajcie do garnka pokrojoną paprykę i przykryjcie danie na kolejne 5 minut. Po upływie tego czasu zanurzcie w wywarze dwie łyżki koncentratu. Gotowe! Możecie przelać potrawę do głębokich talerzy i zajadać ją z ulubionym pieczywem.
Zobacz także: