Wiosenna zupa krem ze szparagów

Wykorzystaj sezon na szparagi i przygotuj pyszną zupę
Wykorzystaj sezon na szparagi i przygotuj pyszną zupę123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag szparagów
  • 2 ziemniaki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki śmietany 18 proc.
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • 1 garść grzanek z bułki
  • po 1 łyżce uprażonych ziaren sezamu i dyni

na bulion

  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
Jajko w koszulce z białymi szparagami i sosem holenderskimStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?