Wiosenne zupy

Delikatna i smaczna
Delikatna i smaczna123RF/PICSEL

Krem z białych szparagów

Składniki

  • 500 g białych szparagów
  • sól D 1/2 pora (tylko biała część)
  • 1 cebula
  • 100 g ziemniaków
  • 15 g masła
  • 300 ml mleka
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • pieprz
  • 100 g śmietany kremówki
  • odrobina soku z cytryny
  • czerwony pieprz oraz natka pietruszki do dekoracji

Kremowa zupa szczawiowo-szpinakowa z grzankami

Pełna witamin
Pełna witamin123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duży ziemniak
  • 3 łyżki masła
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 tosty
  • sól
  • pieprz
  • 400 g szpinaku
  • 50 g szczawiu
  • gałka muszkatołowa
Katarzyna Nosowska o nagrodzie i kobietachStyl TV
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?