Wrapy z kurczakiem
Przekąska, danie główne, kolacja...? Odpowiedź na to brzmi: wrap z kurczakiem!
Sposób przygotowania:
1. Sałatę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, kroimy w paski i przekładamy do miski. Obraną i umytą marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do sałaty. Podobnie jak umytą, osuszoną i posiekaną natkę pietruszki.
2. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Do miseczki przekładamy musztardę, ocet winny, czosnek, starty parmezan, doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy, stopniowo dodając 4-5 łyżek oleju. Kiedy składniki połączą się w miarę jednolity sos, dodajemy go do sałaty, mieszamy
3. Placki tortilli podgrzewamy z obu stron na patelni bez tłuszczu. Na każdy wykładamy sałatę, a na niej układamy kilka plastrów szynki z kurczaka i zwijamy w rulon. Tortille przekrawamy pod kątem na połówki. Każdą zawijamy w papier, układamy na półmisku i od razu podajemy z pozostałą sałatą z sosem.
Zobacz także: