Wykwintny stek z sosem pieprzowym

Składniki
Składniki na 2 porcje:
- 2 łyżki olej
- 50ml wytrawnego białego wina
- 1/3 szklanki słodka śmietanka
- sól
- 30 dag polędwica wołowa
- 2 gałązki rozmaryn
- 2 łyżki masło
- 1 łyżka zielony pieprz z zalewy
- mała cukinia
1-2 osoby
Polędwicę oczyścić, pokroić na porcje. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła usmażyć polędwicę ze wszystkich stron, odstawić w ciepłe miejsce (nie do piekarnika, by nie wyschła).
Z patelni zlać tłuszcz, wlać wino, doprowadzić do wrzenia i dodać osączony z zalewy pieprz, doprawić solą. Sos gotować do zgęstnienia na wolnym ogniu.
Cukinię umyć, nie obierać, pociąć na szerokie długie plastry. Polędwicę pokroić na porcje i każdą owijać plastrami cukinii. Podawać z sosem, ozdobić gałązkami świeżego rozmarynu i zielonym marynowanym pieprzem.