Z czosnkową nutą
Odkryj na nowo czosnek! W towarzystwie mięsa, warzyw i ziół nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat.

Czosnek dobry na wszystko
Kulinarne oraz lecznicze zalety czosnku były doceniane już setki lat temu. Wykorzystywany jest do przygotowania wielu potraw głównie mięsnych (mięsa z drobiu, mięsa z królika czy dziczyzny, stosowany jest również do przygotowania potraw z tłustego mięsa wieprzowego i baraniny).
Obniża poziom cholesterolu we krwi. Stosowany jest w zaburzeniach jelitowych oraz w leczeniu grypy, poprawia również funkcjonowanie trzustki oraz wątroby. Zapobiega zwapnieniu żył oraz pobudza trawienie.

Pasta aglio e olio (makaron z czosnkiem i oliwą)
Składniki: 1 paczka dowolnego makaronu 2 ząbki czosnku Kilka listków bazylii 2 łyżki masła Sol, pieprz 4 łyżki tartego sera.
Czosnek w winie
Składniki: 20 dużych główek czosnku, 4 szklanki białego wytrawnego wina, 2 ostre papryczki chili, 1/4 szklanki octu, 15 dag cukru, 3 listki laurowe, 3 gałązki zielonego estragonu, sól, pieprz.