Reklama

Zapiekane ziemniaki

Wspaniała przekąska, która zaskoczy gości.

Składniki

  • 5 dużych ziemniaków
  • po kilka plasterków sera żółtego oraz salami
  • olej
  • rozmaryn lub tymianek
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki obierz, umyj, osusz. Każdy natnij ostrym nożem w poprzek do 2/3 wysokości ziemniaka (tak, aby nie przeciąć go do końca - plasterki powinny się lekko rozchylać). Posmaruj olejem, oprósz solą i pieprzem. 2. Ziemniaki ułóż na blasze wy- łożonej papierem do pieczenia lub w żaroodpornym naczyniu. Piecz ok. 50 min w temp. 180°C. Wyjmij z piekarnika, w co drugie lub trzecie nacięcie włóż po plasterku salami naprzemiennie z serem żółtym. Posyp rozmarynem lub tymiankiem. Wstaw do piekarnika na 20 min.

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy