Reklama

Zapiekane ziemniaki z indykiem


Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • pęczek zielonej cebulki
  • 100 g sera cheddar
  • 200 g piersi z indyka
  • 500 ml bulionu z kurczaka
  • 4 łyżeczki sosu worcester
  • 250 g kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i ponakłuwać widelcem. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec godzinę w 100 st. C

Mięso gotować w bulionie 20 minut. Ziemniaki wyjąć, ostudzić, poprzekrawać, lekko wydrążyć łyżką. Wydrążony miąższ wymieszać z 4 łyżkami śmietany. Na połówki ziemniaków nakładać posiekaną cebulkę, kawałki mięsa, sos worcester, masę śmietanowo-ziemniaczaną, posypać serem i zapiekać 20 minut w 175 st. C. Podawać z kwaśną śmietaną.

Zobacz także:

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy