Reklama

Zapiekanka rybna

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 4 porcje dowolny makaron
  • sól
  • 1/4 łyżeczki gałka muszkatolowa
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 sztuka brokuł
  • 2-3 łyżki masło
  • 1 szklanka słodka śmietana 30 proc.
  • 4-5 jajka
  • pieprz
  • 15 dag pikantny ser żółty
  • 4 kostki mintaj lub morszczuk

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Brokuły oczyścić, sparzyć. Pomidory pokroić w cząsteczki. Rybę rozmrozić. Formę żaroodporną do zapiekania wysmarować masłem. Układać w niej warstwami makaron, rybę, brokuły i pomidory.

Śmietanę dokładnie wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i świeżo zmieloną gałką muszkatołową, zalać produkty w formie, posypać tartym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika (170°C) na ok. godzinę.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy