Zapiekanka rybna

Składniki
Składniki na 4 porcje:
- 4 porcje dowolny makaron
- sól
- 1/4 łyżeczki gałka muszkatolowa
- 4 sztuki pomidory
- 1 sztuka brokuł
- 2-3 łyżki masło
- 1 szklanka słodka śmietana 30 proc.
- 4-5 jajka
- pieprz
- 15 dag pikantny ser żółty
- 4 kostki mintaj lub morszczuk
3-4 osób
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Brokuły oczyścić, sparzyć. Pomidory pokroić w cząsteczki. Rybę rozmrozić. Formę żaroodporną do zapiekania wysmarować masłem. Układać w niej warstwami makaron, rybę, brokuły i pomidory.
Śmietanę dokładnie wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i świeżo zmieloną gałką muszkatołową, zalać produkty w formie, posypać tartym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika (170°C) na ok. godzinę.