Reklama

Zapiekanka rzymska z pomidorami

Smacznego!

Składniki

  • 40 dag mielonego mięsa (może być mieszane),
  • 3 małe cukinie,
  • 1 bakłażan,
  • 3 duże pomidory,
  • 1-2 średnie cebule,
  • 3 ziemniaki,
  • olej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • oregano,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • 2 łyżki siekanej zieleniny,
  • 10 dag tartego żółtego sera,
  • 2 łyżki masła,
  • pieprz,
  • sól

Przygotowanie:

Rozgrzać olej, dodać masło. Zeszklić posiekaną czosnek i cebulę, mieszając. Dodać mięso, przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano. Dodać zieleninę, wymieszać. Cukinie, bakłażan, ziemniaki i pomidory pokroić w plastry. Warzywa układać warstwami na przemian z mięsem. Posypać serem. Zapiekać około godziny w temp. 190ºC.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy