Zapiekanka z cukinii i kurczaka z fetą
Obiadowa propozycja.

Składniki
- 1 cukinia
- 1 duży pomidor
- 1 cebula
- pęczek szczypiorku
- 2 rozdrobnione ząbki czosnku
- 200 g polędwiczek z kurczaka lub fileta
- 50 g sera feta lub 1 kulka mozzarelli
- świeża bazylia, oregano, sól morska, pieprz czarny
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Oliwę mieszamy z czosnkiem i polewamy nią pokrojoną w plastry cukinię. Oprószamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy w cienkie fileciki i marynujemy w musztardzie. Odstawiamy na 20 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno plastry: cukinii, pomidora, cebuli, fileta itd. Przyprawiamy. Posypujemy rozkruszonym serem i zapiekamy przez 20-25 minut w 180°C. Podajemy posypane szczypiorkiem.

Zobacz także: