Reklama

Zapiekanka z cukinii i kurczaka z fetą

Obiadowa propozycja.

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 duży pomidor
  • 1 cebula
  • pęczek szczypiorku
  • 2 rozdrobnione ząbki czosnku
  • 200 g polędwiczek z kurczaka lub fileta
  • 50 g sera feta lub 1 kulka mozzarelli
  • świeża bazylia, oregano, sól morska, pieprz czarny
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Oliwę mieszamy z czosnkiem i polewamy nią pokrojoną w plastry cukinię. Oprószamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy w cienkie fileciki i marynujemy w musztardzie. Odstawiamy na 20 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno plastry: cukinii, pomidora, cebuli, fileta itd. Przyprawiamy. Posypujemy rozkruszonym serem i zapiekamy przez 20-25 minut w 180°C. Podajemy posypane szczypiorkiem.

Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Dieta uzdrawiająca organizm"

Reklama

Zobacz także:





Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy