Reklama

Zapiekanka z pieczarkami i czosnkiem

To niedrogie mięso sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

Składniki

  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 300 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 5 ząbków czosnku
  • 5 pieczarek
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • sól
  • pieprz
  • suszony tymianek
  • 2 łyżki oleju
  • 150 g tartej mozzarelli

Sposób przygotowania:

1. Mięso podsmaż na oleju przez 15 minut, aż się zarumieni. Dodaj posiekany czosnek i pokrojone pieczarki. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem, dodaj pomidory z puszki, wymieszaj. 

2. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż na przemian pokrojone ziemniaki i mięsny sos. Posyp danie tartym serem mozzarellą. Piecz w 190 stopniach C przez około 20 minut. 

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy