Zawijana kapusta

Zawijaną kapustę najlepiej podawać z puree ziemniaczanym
Zawijaną kapustę najlepiej podawać z puree ziemniaczanymmateriały prasowe

Składniki

  • 1 biała nieduża kapusta
  • 30 g suszonych grzybów
  • 2 małe selery lub 1 duży
  • 2 pory
  • 60 g ryżu (100 g ugotowanego)
  • 150 g bułki tartej
  • 3 jaja
  • 1 butelka passaty pomidorowej
  • 2 jabłka
  • 5 łyżek cukru
  • 100 g masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki wody
  • 250 ml śmietany 18%
  • sól
  • purée ziemniaczane do podania
"Dietojarska kuchnia żydowska" Fani Lewando
"Dietojarska kuchnia żydowska" Fani Lewandomateriały prasowe
Za kulisami programu "W bliskim planie"Styl.pl
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?