Reklama

Zawijaniec z grillowanej białej kiełbasy

Proste i smaczne.

Składniki

  • 2 długie białe kiełbaski
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka świeżych listków tymianku
  • posiekana papryczka chili
  • sałata
  • kajzerka
  • keczup
  • oliwa

Cebule pokrój w plastry. Bułkę przekrój na pół i podpiecz na grillu.

Do miseczki wlej oliwę. Dodaj ząbki czosnku starte na tarce. Wsyp papryczkę i wrzuć świeżo posiekany tymianek. Całość dokładnie wymieszaj.

Kiełbaski rozłóż i posmaruj sosem. Następnie zwiń w ślimaczki i zepnij patyczkami do szaszłyków.

Tak przygotowane ułóż na bardzo mocno rozgrzanym ruszcie. Grilluj przez 15 minut z każdej strony.

Bułkę posmaruj keczupem, połóż listek sałaty, plasterek cebuli i kiełbaskę.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy