Żeberka grillowane z kukurydzą i tymiankiem
Jeśli lubicie zjeść coś konkretnego, to polecamy żeberka. Doprawcie je ulubionymi przyprawami oraz dodajcie do nich warzywa lub owoce. Zaserwujcie je z ziemniaczkami albo kopytkami.

Składniki
- 1 kg żeberek
- 3 kolby kukurydzy
- 3 łyżki musztardy
- 1 szklanka oleju
- 4 łyżki syropu klonowego
- 5 ząbków czosnku
- 3 łyżki octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
- pieprz
- świeży tymianek
Sposób przygotowania:
1. Żeberka umyj i pokrój w szerokie pasy. Wrzuć je do osolonego wrzątku i gotuj przez 20 minut. Osusz.
2. Wymieszaj musztardę, olej syrop klonowy, ocet winny i sos sojowy. Dodaj szczyptę soli, pieprzu oraz posiekany czosnek - i wymieszaj.
3. Natrzyj marynatą mięso i pokrojoną kukurydzę.
4. Grilluj je z obu stron przez ok. 8-10 minut, do miękkości. Udekoruj tymiankiem.
Zobacz także: