Żeberka grillowane z kukurydzą i tymiankiem

Aby żeberka wyszły naprawdę pyszne, warto je wcześniej zamarynować, np. w oleju, z dodatkiem octu winnego, musztardy i miodu. Wówczas zrobią się kruche i delikatne
Aby żeberka wyszły naprawdę pyszne, warto je wcześniej zamarynować, np. w oleju, z dodatkiem octu winnego, musztardy i miodu. Wówczas zrobią się kruche i delikatne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 3 kolby kukurydzy
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 szklanka oleju
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • świeży tymianek
Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberkaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?