Żeberka z gruszkami, grzybami mun i sezamem

Aby żeberka wyszły naprawdę pyszne, warto je wcześniej zamarynować, np. w oleju, z dodatkiem octu winnego, musztardy i miodu. Wówczas zrobią się kruche i delikatne
Aby żeberka wyszły naprawdę pyszne, warto je wcześniej zamarynować, np. w oleju, z dodatkiem octu winnego, musztardy i miodu. Wówczas zrobią się kruche i delikatne123RF/PICSEL

Składniki

  • 700 g żeberek ugotowanych (np. wywaru)
  • 3 marchewki
  • 2 gruszki
  • garść namoczonych grzybów mun
  • kilka kropli oleju sezamowego
  • 2 łyżki białego sezamu
  • sól
  • pieprz
  • mała szczypta wędzonej papryki
  • 3 łyżki oleju
  • natka
Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberkaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?