Żeberka z gruszkami, grzybami mun i sezamem
Jeśli lubicie zjeść coś konkretnego, to polecamy żeberka. Doprawcie je ulubionymi przyprawami oraz dodajcie do nich warzywa lub owoce. Zaserwujcie je z ziemniaczkami albo kopytkami.
Sposób przygotowania:
1. Obierz marchewki i pokrój je na kawałki. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez ok. 10 minut. Dodaj grzyby mun i smaż jeszcze chwilkę.
2. Gruszki obierz, przekrój i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój na cząstki i dodaj do marchwi. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Podsmażaj jeszcze przez około 5 minut. Przełóż do miseczki.
3. Na tej samej patelni krótko podsmaż żeberka. Dodaj marchew, grzyby i gruszki.
4. Posyp potrawę uprażonym sezamem i natką.
Zobacz także: