Zielone pierożki

Zielone pierożki
Zielone pierożki123RF/PICSEL

Składniki

Ciasto

  • 2 czubate szklanki mąki
  • jajko
  • żółtko
  • po 2 łyżki posiekanych świeżych listków pietruszki i bazylii
  • 2/3 szklanki soku wyciśniętego ze szpinaku
  • szczypta soli
  • 10 dag sera pleśniowego do dekoracji

Farsz

  • 30 dag twarogu
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • cebula
  • 2 płaty suszonych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 listków bazylii
  • 1 i 1/2 łyżki sklarowanego masła
  • pieprz
  • sól
4
Jak zrobić pierogi ruskie?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?