Składniki:
600 g ziemniaków
5 pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
100 g suszonych pomidorów
200 g drobno startego sera żółtego
kilka listków świeżej bazylii
sól, pieprz
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i nieobrane przekrój wzdłuż na pół.
Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę, przekrój na ćwiartki, usuń pestki i pokrój w kostkę. Dodaj obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, drobno pokrojone ząbki czosnku, cienkie paski suszonych pomidorów i porwane listki bazylii. Dopraw solą i pieprzem.
Na ziemniakach ułóż farsz z pomidorów. Posyp serem i zapiekaj 20 minut na grillu lub w piekarniku z wybraną funkcją grilla nagrzanym do temperatury 180°C.
Czas przygotowania: 40 minut
Przepis dla 4 osób
Przepis pochodzi z książki "Potrawy z grilla"