Reklama

Ziołowy dip serowy

Dip serowy doskonale będzie komponował się z warzywami, np. marchewką czy ogórkami, a także na pieczywie – jako pasta twarogowa.

Składniki

  • 50 dag chudego sera twarogowego
  • 1 świeży ogórek
  • czerwona oraz 1 żółta papryka
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • oliwki do dekoracji

Przygotowanie:

Utrzeć ser z jogurtem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Umyć i obrać ogórka, połowę zmiksować z koperkiem, natką pietruszki i cebulą. 2 Zmiksowane warzywa i zioła wymieszać dokładnie z masą serową. Udekorować gałązkami koperku, natki pietruszki i oliwkami. 3 Papryki umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w słupki. Tak samo drugą połowę ogórka. Warzywa podawać obok miseczki z dipem.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy