Zrazy słodko-kwaśne z wędzonką i jabłkowym musem

Zrazy mogą być podawane z ziemniakami i sałatką.

Zrazy słodko-kwaśne z wędzonką i jabłkowym musem
Zrazy słodko-kwaśne z wędzonką i jabłkowym musem123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 plastry wołowiny
  • 4 łyżki musu jabłkowego
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju
1 godz. 20 min
4

Sposób przygotowania:

1. Mieloną paprykę wymieszaj z rozmarynem. Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Dobrze rozbij tłuczkiem. Oprósz mąką oraz wymieszanymi przyprawami. Na każdym kawałku ułóż po plasterku boczku. Posmaruj musem jabłkowym. Zroluj i obwiąż nicią. Na patelni rozgrzej olej. Włóż roladki i obsmaż je ze wszystkich stron. 

2. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. W garnku zagotuj 1/3 szklanki wody. Wrzuć cebulę i czosnek. Włóż zrazy. Dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 60 minut. Danie serwuj z ryżem i bukietem warzyw. 

Zobacz także:

Najważniejsza jest świadomośćStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas