Zrazy słodko-kwaśne z wędzonką i jabłkowym musem
Zrazy mogą być podawane z ziemniakami i sałatką.
Sposób przygotowania:
1. Mieloną paprykę wymieszaj z rozmarynem. Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Dobrze rozbij tłuczkiem. Oprósz mąką oraz wymieszanymi przyprawami. Na każdym kawałku ułóż po plasterku boczku. Posmaruj musem jabłkowym. Zroluj i obwiąż nicią. Na patelni rozgrzej olej. Włóż roladki i obsmaż je ze wszystkich stron.
2. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. W garnku zagotuj 1/3 szklanki wody. Wrzuć cebulę i czosnek. Włóż zrazy. Dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 60 minut. Danie serwuj z ryżem i bukietem warzyw.
Zobacz także: