Reklama

Zrazy słodko-kwaśne z wędzonką i jabłkowym musem

Zrazy mogą być podawane z ziemniakami i sałatką.

Czas przyrządzenia: 80 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 4 plastry wołowiny
  • 4 łyżki musu jabłkowego
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1. Mieloną paprykę wymieszaj z rozmarynem. Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Dobrze rozbij tłuczkiem. Oprósz mąką oraz wymieszanymi przyprawami. Na każdym kawałku ułóż po plasterku boczku. Posmaruj musem jabłkowym. Zroluj i obwiąż nicią. Na patelni rozgrzej olej. Włóż roladki i obsmaż je ze wszystkich stron. 

2. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. W garnku zagotuj 1/3 szklanki wody. Wrzuć cebulę i czosnek. Włóż zrazy. Dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 60 minut. Danie serwuj z ryżem i bukietem warzyw. 

Zobacz także:

Reklama


Życie na gorąco
Dowiedz się więcej na temat: zrazy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy